Latest News

Thursday, 28 June 2018

Kedah Jamin Bekalan Air Kepada Perlis Dan Pulau Pinang Tidak Terjejas - Mukhriz MahathirYAB Dato' Seri Mukhriz Tun Dr Mahathir mengulas tentang isu bekalan air dari kawasan tadahan air Ulu Muda kepada Pulau Pinang dan Perlis.

- Laporan yang diterima kerajaan negeri dari jabatan hutan, tiada aktiviti pembalakan diluluskan di kawasan tadahan air Ulu Muda. Pembalakan (terpilih) berlaku hanya ditempat yang dibenarkan sahaja iaitu diluar kawasan tadahan air Ulu Muda.

- Kerajaan negeri memberi jaminan akan memantau pembalakan yang berlaku di kawasan berdekatan dengan kawasan tadahan air Ulu Muda agar tidak aktiviti yang boleh menjejaskan bekalan air kepada Pulau Pinag dan Perlis.

- Kerajaan negeri mengalu-alukan cadangan dari kerajaan Pulau Pinang baru-baru ini kepada persekutuan agar memberi pampasan kepada Kedah bagi menjamin kelestarian alam sekitar di kawasan tadahan air terutamanya Ulu Muda.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 comments:

Post a Comment

Item Reviewed: Kedah Jamin Bekalan Air Kepada Perlis Dan Pulau Pinang Tidak Terjejas - Mukhriz Mahathir Rating: 5 Reviewed By: Anak Melayu
Scroll to Top