Latest News

Thursday, 15 January 2015

Sukan : Gary Steven Robbat Milik Kedah - Presiden KFA


Alor Setar - Peraturan FAM adalah jelas di mana ia menghendaki mana-mana pemain Harimau Muda yang telah tamat kontrak perlu kembali ke pasukan negeri kelahiran masing-masing.

Presiden Persatuan Bola Sepak Kedah (KFA), Dato' Seri Haji Mukriz Tun Mahathir berkata, KFA berpendapat bekas pemain Harimau Muda yang berasal dari Kulim Gary Steven Robbat milik Kedah dan mahu beliau kembali ke negerinya. 

Persatuan Bola Sepak Kedah (KFA) tidak berniat menyusahkan mana-mana pihak dalam isu pemain itu , tetapi ia hanya mematuhi peraturan yang dirangka sendiri oleh Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM).

"Apa yang telah berlaku sangat-sangat kita kesali, kerana kita (KFA) bukan bertujuan hendak menyusahkan mana-mana pihak tetapi peraturan itu diwujudkan oleh FAM sendiri, jadi bukan kita hendak pandai-pandai tambah peraturan tetapi ini peraturan FAM," katanya.


Beliau mengesyorkan supaya Gary kembali ke Kedah dan mengadakan perbincangan dengan persatuan negeri.

Beliau berharap Gary dan KFA dapat menyelesaikan perkara ini dengan baik kerana Kedah amat memerlukan kehebatannya untuk kebaikan pasukan negeri yang bertanding dalam kancah Liga Perdana tahun ini.

Mukhriz berkata beliau amat kesal dengan laporan media mengatakan Gary berlatih dengan pasukan JDT serta muncul dalam majlis memperkenalkan pemain-pemain JDT musim ini baru-baru ini.

"Walhal kita tidak pernah mengeluarkan surat perlepasan (kepada Gary)," katanya.

Walaupun begitu, katanya, KFA masih belum menutup pintu rundingan dengan mana-mana pihak untuk menyelesaikan kemelut yang menyelubungi isu Gary dan bersedia untuk berkompromi.

"Walaupun begitu kita masih boleh berkompromi, tetapi itu bergantung kepada rundingan. Tetapi setakat ini, tiada perbincangan mengenai perkara itu," katanya.


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

1 comments:

  1. Mỗi sáng khi nhận được những câu nói hài hước chúc buổi sángcâu chúc buổi sáng hay và ý nghĩa thì thật là thú vị đúng không nhỉ. Đói với những bạn gái có nên tỏ tình với bạn trai như thế nào
    Ngày cá tháng tư sáng đến, dành ra những trò lừa hay cho ngày cá tháng tư cùng với những tin nhắn trêu chọc ngày cá tháng tư. Khi mang thai thì quá trình ăn uống rất qun trọng, vậy bà bầu ăn xôi có tốt không và có nên ăn xôi nhiều có tốt không
    Cà phê luôn có 2 mặt lợi ích và tác hại của nó. Vậy cà phê uống như thế nào cho tốtsau khi uống rượu nên ăn gì.

    ReplyDelete

Item Reviewed: Sukan : Gary Steven Robbat Milik Kedah - Presiden KFA Rating: 5 Reviewed By: Anak Melayu
Scroll to Top