Latest News

Wednesday, 11 February 2015

Video : Projek Pembangunan Negeri Kedah Melibatkan Dua GLC
Projek usahasama antara Yayasan Islam Kedah dengan Permodalan Kedah Berhad membangunkan kediaman bertingkat merangkumi dewan serba guna, lot perniagaan, tempat parkir bertingkat 900 lot, ruang pejabat dan pusat dakwah diatas tanah seluas 1.80 ekar bersebelahan UTC Alor Star.

Projek yang mengambil masa selama 2 tahun untuk disiapkan ini mempunyai 436 unit kediaman, 19 unit penthouse dan 41 unit lot perniagaan dan mempunyai ruang untuk kelas KAFA.

Menteri Besar Kedah YAB Dato Seri Hj Mukhriz Tun Dr Mahathir dalam ucapan beliau sebentar tadi berkata langkah proaktif Yayasan Islam Negeri Kedah membangunkan tanah milik mereka dilokasi strategik ini (bersebelahan UTC) merupakan langkah tepat bersama kerajaan menjayakan Pelan Transformasi Kedah 2013-2018. Pendekatan strategi biru antara dua GLC YiKed dan PKB yang akan memberi manfaat kepada kedua-dua pihak

Semua idea dan cadangan kemudahan ini untuk menjadikan Bandaraya Alor Star sebagai pusat destinasi pelancongan yang mesti dilawati pada masa akan datang.

Turut hadir dalam majlis ini YB Dato' Hj Mohd Rawi Abd Hamid EXCO Kerajaan Negeri Kedah.

Untuk pendaftaran hubungi PKB 04-7301992/1993  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 comments:

Post a Comment

Item Reviewed: Video : Projek Pembangunan Negeri Kedah Melibatkan Dua GLC Rating: 5 Reviewed By: Anak Melayu
Scroll to Top