Latest News

Tuesday, 30 June 2015

Video Bersahur Bersama anak yatim PERKIM


Video disekitar YAB Dato' Seri Hj Mukhriz Mahathir bersahur bersama anak-anak yatim, PERKIM, Lorong Seri, Alor Setar. Turut bersama beliau ialah Timbalan Menteri Pelajaran P. Kamalanathan dan Dr Cheah yang menemani beliau didalam majlis tersebut melayani anak-anak yatim ini bersahur.

Dalam majlis ini juga YAB MB memberi bantuan Ramadhan kepada anak-anak ini, sumbangan oleh Perbadanan Menteri Besar Kedah, yang turut turun bersama pegawai dan staff untuk menjayakan majlis.

Dalam ucapan YAB MB, beliau menasihati anak-anak yatim PERKIM agar menjaga budaya dan sifat budaya orang Melayu/Islam.

Selain itu YAB MB mahu melihat anak-anak ini berjaya dalam hidup. Tidak hanya beramal dan berjaya dengan ilmu dunia, beliau juga mahu mereka berjaya diakhirat juga.

Ternyata majlis ini berjalan dengan amat ceria dan berwarna-warni. Malah anak-anak ini turut gembira kerana YAB MB sanggup meluangkan bersahur bersama mereka.


MB Kedah Bersahur Bersama Anak Yatim PERKIM
Video disekitar YAB Dato' Seri Hj Mukhriz Mahathir bersahur bersama anak-anak yatim, PERKIM, Lorong Seri, Alor Setar. Turut bersama beliau ialah Timbalan Menteri Pelajaran P. Kamalanathan dan Dr Cheah yang menemani beliau didalam majlis tersebut melayani anak-anak yatim ini bersahur.Dalam majlis ini juga YAB MB memberi bantuan Ramadhan kepada anak-anak ini, sumbangan oleh Perbadanan Menteri Besar Kedah, yang turut turun bersama pegawai dan staff untuk menjayakan majlis.Dalam ucapan YAB MB, beliau menasihati anak-anak yatim PERKIM agar menjaga budaya dan sifat budaya orang Melayu/Islam.Selain itu YAB MB mahu melihat anak-anak ini berjaya dalam hidup. Tidak hanya beramal dan berjaya dengan ilmu dunia, beliau juga mahu mereka berjaya diakhirat juga.Ternyata majlis ini berjalan dengan amat ceria dan berwarna-warni. Malah anak-anak ini turut gembira kerana YAB MB sanggup meluangkan bersahur bersama mereka.#KedahSerataRata #KedahAmanMakmur #MMFC
Posted by Mukhriz Mahathir FC on Saturday, June 27, 2015
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 comments:

Post a Comment

Item Reviewed: Video Bersahur Bersama anak yatim PERKIM Rating: 5 Reviewed By: McTheory
Scroll to Top