Latest News

Monday, 28 March 2016

Muhyiddin Sedia Dipecat!


SHAH ALAM – Risiko pemecatan Tan Sri Muhyiddin Yassin sebagai ahli Umno bukan penghalang untuk beliau menghadiri Kongres Rakyat 2016 walaupun sedar ia bertentangan Perlembagaan parti.

Muhyiddin mendakwa, kehadiran beliau ke perhimpunan itu adalah hak beliau sebagai warganegara malah dijamin oleh Perlembagaan, sekalipun bekerjasama dengan pembangkang untuk menurunkan Datuk Seri Najib Tun Razak.

“Itu hak saya sebagai warganegara untuk berhimpun dan mengambil bahagian. Mengikut Perlembagaan, tiada apa yang boleh menghalang saya.

“Saya sudah dipecat daripada kerajaan, saya digantung oleh parti (Umno). Apa yang lebih penting bukan kedudukan saya (Timbalan Presiden Umno), tapi untuk menyelamatkan Malaysia,” katanya pada sidang media selepas Kongres Rakyat 2016 di sini, hari ini.

Dalam pada itu, Tun Dr Mahathir Mohamad berkata, sebuah sekretariat khas akan dibentuk bagi menyelaraskan segala usaha untuk menukar kepimpinan perdana menteri daripada pelbagai pihak walaupun berbeza ideologi politik.

“Selagi mana ia menyokong pendirian kita supaya Najib letak jawatan, atau menyingkirkan Najib, kita tiada masalah dengan mereka.

“Sama ada mereka bersama dengan kita atau tidak, asalkan objektifnya sama,” katanya pada sidang media sama. -  SH
 • Blogger Comments
 • Facebook Comments

1 comments:

 1. Langkah yang bijak oleh Tun M dan TSM!!

  Menjatuhkan Najib dan bukan menjatuhkan UMNO

  UMNO bukan Najib dan Najib bukan UMNO

  Yang lain tak mau lakukan kerana dapat habuan ini akan menghancurkan Negara Bangsa dan Parti

  ReplyDelete

Item Reviewed: Muhyiddin Sedia Dipecat! Rating: 5 Reviewed By: McTheory
Scroll to Top