Latest News

Sunday, 4 January 2015

Polis Kedah Terima Empat Laporan Tentang Kes Buli Pelajar


hiasan

Polis Kedah menerima empat laporan berhubung kejadian buli di sebuah sekolah rendah di sini membabitkan lebih lima pelajar dan seorang mangsa yang tersebar dalam laman sosial sejak Jumaat lepas.

Ketua Polis Negeri, Datuk Zamri Yahya berkata kes buli itu berlaku September tahun lepas tetapi tiada sebarang laporan polis yang dibuat berhubung kejadian itu sehinggah ia mula menjadi viral di laman sosial.

"Rakaman video itu melibatkan lima orang pelajar dan seorang mangsa yang masing-masing merupakan pelajar tahun enam," katanya dalam kenyataan di sini Ahad.

Siasatan Polis Kedah mendapati kejadian buli itu berlaku kira-kira dua minggu selepas tamatnya peperiksaan Ujian Pencapaian Sekolah Rendah (UPSR) dan mangsa tidak mengalami sebarang kecederaan.

Menurut Zamri empat laporan polis telah dibuat semalam oleh beberapa pihak yang menonton video klip tersebut di laman sosial.

Berikutan laporan itu, katanya pihaknya telah membuka kertas siasatan di bawah Seksyen 147 Kanun Keseksaan kerana merusuh tanpa senjata.

Beliau turut meminta mana-mana pelajar yang menjadi mangsa buli atau tahu mengenai sebarang kejadian buli supaya melaporkan kepada pihak polis.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 comments:

Post a Comment

Item Reviewed: Polis Kedah Terima Empat Laporan Tentang Kes Buli Pelajar Rating: 5 Reviewed By: medan tempur
Scroll to Top