Latest News

Monday, 16 November 2015

Lagi Penjelasan Tentang Pelaburan OSRAM di Kedah£3 bilion euro jumlah pelaburan Osram, £ 1 bilion @ RM 4.7 bilion untuk Kedah

Sidang media YAB MB sebentar tadi memaklumkan bahawa pihak Osram syarikat berpengkalan di Jerman telah memutuskan bahawa mereka akan melabur di Malaysia (KHTP Kedah).

Jumlah keseluruhan pelaburan Osram sebanyak 3 bilion euro untuk perkembangan perniagaan mereka. $2 bilion bagi pembangunan & penyelidikan dan 1 bilion untuk pembinaan kilang di KHTP Kedah.

Menurut DS Mukhriz lagi, pelaburan 1 bilion di KHTP ini akan dibelanjakan sehingga tahun 2020.
Fasa pertama melibatkan $370 juta euro akan dibangunkan dalam masa terdekat..

Pembinaan kilang Osram ini dijangka akan menyediakan Lebih dari 1000 peluang pekerjaan yang berpendapatan tinggi dan sudah tentu rakyat Kedah diutamakan.


370juta EURO Pelaburan Fasa 1 OSRAM Di KHTP Dalam Masa Terdeka...
#Video Dalam Sidang media YAB MB sebentar tadi memaklumkan bahawa pihak Osram syarikat berpengkalan di Jerman telah memutuskan bahawa mereka akan melabur di Malaysia (KHTP Kedah).Jumlah keseluruhan pelaburan Osram sebanyak 3 bilion euro untuk perkembangan perniagaan mereka. $2 bilion bagi pembangunan & penyelidikan dan 1 bilion untuk pembinaan kilang di KHTP Kedah.Menurut DS Mukhriz lagi, pelaburan 1 bilion di KHTP ini akan dibelanjakan sehingga tahun 2020. Fasa pertama melibatkan $370 juta euro akan dibangunkan dalam masa terdekat..Pembinaan kilang Osram ini dijangka akan menyediakan Lebih dari 1000 peluang pekerjaan yang berpendapatan tinggi dan sudah tentu rakyat Kedah diutamakan.#HanyadiKedah #KedahSerataRata #Ekonomi #Kedah
Posted by Mukhriz Mahathir FC on Friday, November 13, 2015
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 comments:

Post a Comment

Item Reviewed: Lagi Penjelasan Tentang Pelaburan OSRAM di Kedah Rating: 5 Reviewed By: McTheory
Scroll to Top