Latest News

Saturday, 21 November 2015

Video Part 1 : Kedah E-tutor - Pergulungan Bajet Kedah 2016
Siri 1 Pergulungan Bajet Kedah 2016 YAB Dato' Seri Hj Mukhriz Mahathir yang menjawab isu Kedah e-Tutor yang dibangkitkan dalam Sidang Dewan Undangan Negeri Kedah yang berakhir semalam.

Kedah - E-Tutor 

Peruntukkan yang besar untuk pendidikan Kedah E-Tutor (KET), ia telah dimasukan dalam bajet Kedah 2015 yang lalu, dan baru beberapa bulan sahaja Sistem pembelajaran secara maya ini telah mendapat sambutan yang menggalakan dari pelajar-pelajar dan guru.

YAB Menteri Besar sering menekankan bahawa 'Pendidikan Itu Pelaburan' demi masa depan anak-anak pelajar. Mengenai masalah untuk ekses dan keberhasilan sistem ini sudah dibangkigtkan sewaktu mesyuarat bersama syarikat. Malah apa jua masalah juga turut dibangkitkan semasa mesyuarat mingguan Exco.

Selepas benar-benar yakin dengan penjelasan dan kaedah memantau penggunaan sistem ini, barulah Kerajaan Negeri membuat keputusan untuk melaksanakan KET.

Kerajaan Negeri juga boleh mamantau KET secara detail dari penguna hinggalah apa mata pelajaran yang mereka layari.

Setakat in kesemua laporan yang diterima adalah positif dan sudah tentunya hasilnya dengan mamantaau keputusan peperiksaan

KET adalaah usaha pendidikan negeri Kedah dari nombor yang tercorot sehingga ke no 5 teratas. Ini satu inisiatif kerajaan negeri utuk membawaa hasrat teersebut. Untuk menuai hasil iaiya tentu akan memakan masa. Janganlah berusaha untuk menggagalkan usaha ini atau memburukannya keranaa jika kita burukanSiri 1 Pergulungan Bajet Kedah 2016 YAB Dato' Seri Hj Mukhriz Mahathir yang menjawab isu Kedah e-Tutor yang dibangkitkan...
Posted by Mukhriz Mahathir FC on Thursday, 19 November 2015
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 comments:

Post a Comment

Item Reviewed: Video Part 1 : Kedah E-tutor - Pergulungan Bajet Kedah 2016 Rating: 5 Reviewed By: Anak Melayu
Scroll to Top